Het doel

Een rustig thuis

Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk een fijn en rustig thuis is om goed te kunnen leven. Voor veel mensen met ASS en/of AD(H)D is hun huis een constante bron van stress en schuldgevoel, wat doorwerkt in alle andere facetten van hun leven. Daarom is het belangrijkste doel van de begeleiding ervoor zorgen dat jij de vaardigheden ontwikkelt om van je huis een plek te maken waar je je kunt ontspannen en je op je gemak kunt voelen. 

In de praktijk betekent dit dat ik je kan helpen met gezonde eet- en slaappatronen ontwikkelen, leren hoe je je huis op orde krijgt en houdt, zorgen dat je administratie en financiƫn gezond zijn of het leren om een fijne invulling te geven aan je vrije tijd.


Alle praktische problemen thuis kunnen onderdeel zijn van de begeleiding, maar hoeven dat niet te zijn, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. Omdat iedereen anders is en iedereen tegen verschillende problemen aanloopt, bepaal jij waar je mee aan de slag wilt gaan en in welke volgorde. 

Duurzame verandering

Dit aanleren van vaardigheden is een lang proces. Het einddoel is niet simpelweg de problemen waar je tegen aanloopt oplossen. Het einddoel is jou leren hoe je zelf deze en toekomstige problemen aan moet pakken. Dit doen we op een gestructureerde manier die op de lange termijn vol te houden is, ook als je te maken hebt met tegenslagen. Aan het eind van het traject heb je de kennis en vaardigheden om zelfstandig problemen op te lossen. Kort gezegd: duurzame verandering die leidt tot zelfredzaamheid. Klik hier om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

De doelgroep

Harmi is er voor iedereen die:

1. Een diagnose of een vermoeden heeft van ASS, ADD, ADHD of een combinatie hiervan

2. Zelfstandig woont

3. In Amersfoort of omgeving woont